Eljött a home office ebédek ötödik hulláma. Ez a fűszeres répa-mozzarella-basmati rizs kombó tökéletes egy olyan napra, amikor az ebédre összesen fél óra van, főzéssel együtt.
Hozzávalók:
4 db közepes, zsenge répa
1 csomag minimozzarella
2 ek olívaolaj
zöldfűszerek, só, bors
Köret: basmati rizs
Először feltesszük főni a rizst. Igazából úgy a legfinomabb, ha az alaposan átmosott rizst előbb egy pici olajon megfuttatjuk, sózzuk, és utána öntjük fel másfél-kétszeres mennyiségű vízzel. Kevergetés nélkül, alacsony lángon főzzük 5-6 percig, majd lefedve állni hagyjuk 10 percig. Ám ha még erre sincs idő, egyszerűen főzzük 5-6 percig sós vízben, majd hagyjuk pihenni.
Addig is, amíg a rizs kipiheni magát, pucoljuk meg a répákat, vágjuk nagyjából kétcentis darabokra, majd pároljuk meg az olívaolajon a fűszerekkel Most is az aktuális kedvencemet, provence-i fűszerkeveréket és citromborsot használtam, de ez ízlés dolga, fokhagymával, petrezselyemmel is el tudom képzelni. Amikor megpuhult a répa, pirítsuk le egy kicsit, ez még jobban kiemeli az ízeket. Zárjuk el alatta a lángot, keverjük hozzá a lecsöpögtetett sajtgolyókat és még mielőtt megolvadnának, tálaljuk. Nagyon gyors, nagyon friss és nagyon könnyű, ráadásul tökéletesen IR-barát.
10 deka főtt rizzsel együtt pont 50 g szénhidrátot tartalmaz.