Nem cédulásoknak

Jaj, mit főzzek?

Jaj, mit főzzek?

Mi a túró ez, pizza?

2021. november 01. - wbea

Egész pontosan túrópizza. Lehet, hogy elsőre furán hangzik, de olyan gyorsan megvan és annyira jó, hogy aki egyszer elkészítette, biztos, hogy megjegyzi a receptet, ami ráadásul nem egy ördöglakat. A kedvenc cukormentes csoportomban olvastam először, és olyan sokan posztolták, mint kipróbált és zseniális ételt, hogy muszáj volt nekem is megsütnöm. Mindenféle feltéttel működik, az enyém most fűszeres paradicsomszósszal, csípős szalámival és mozzarellával készült. 

img_20211030_152036_015.jpg

Hozzávalók egy kb 25 cm átmérőjű pizzához:

100 g túró

2 tojás

50 gramm barnarizsliszt (más alternatív liszttel is működik)

fél zacskó sütőpor

szósz és feltét tetszés szerint

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, kiolajozott pizzasütőformára tesszük. Nekem ilyenem nincs, úgyhogy csak simán kikentem egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, fél centi vastagon. 

Az eredeti recept ugyan nem írja, de nem árt neki nagyjából 5 perc elősütés, mivel a tészta túl lágy, ezért nehéz rátenni a feltétet. Amikor egy kicsit megszilárdult, megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal, rárakjuk a szalámit és a mozzarellát. (Tojásszeletelővel tökéletesen egyforma vastagságú szeletekre lehet vágni a puha sajtot.)

img_20211030_152035_987.jpg

180 fokon addig sütjük, amíg a mozzarella megolvad a tetején. Ez nem az a ropogós szélű, nápolyi stílusú tészta lesz, amiért egy IR-es ölni tudna rosszabb napjain, inkább egy puha, levegős végeredményre számítsunk.  Ettől függetlenül tökéletesen hozza a friss, forró pizzaélményt. Ráadásul még vállon is veregethetjük magunkat, amiért nem hívtuk a pizzafutárt!

img_20211030_152036_022.jpg

1 db túrópizza (a receptben szereplő feltéttel) nagyjából 30 gramm szénhdrátot tartalmaz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jajmitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr4516741670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása