Nem cédulásoknak

Jaj, mit főzzek?

Jaj, mit főzzek?

Kenjük rá!

Csirke- és/vagy kacsamájpástétom

2021. december 07. - wbea

Egy jóféle pástétomot hozok közkívánatra, többször, többen kóstolták nálam, és felmerült, hogy mások is szívesen elkészítenék. A hektikus receptküldözgetés helyett inkább megosztom itt.

 img_20211207_082957.jpg

Az érdem persze nem az enyém, hanem Stahl Judité. Jópár éve, az egyik első szakácskönyvében találtam ezt a csirke- vagy kacsamájpástétom receptet, már nem is emlékszem, miből készült valójában. Azóta is hálás vagyok érte, mindig osztatlan sikert arat, akár előételként, akár hétköznapi vacsoraként kerül az asztalra. Volt már ünnepi étel is, minden csak tálalás kérdése.

Hozzávalók: 

30 dkg csirke- vagy kacsamáj (én vegyesen szoktam csinálni, dupla adagból)

15 dkg vaj

3 deka mazsola

0,5 dl konyak 

só, bors, kakukkfű

A mazsolát megmossuk, a konyakkal és annyi vízzel, hogy ellepje, felforraljuk. Közben a vaj harmadán megsütjük a feldarabolt májat. Amikor megpuhult, a konyakos léből kiszedett mazsolákkal, sóval, borssal, kakukkfűvel együtt turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a maradék puha vajat és viszonylag egyneműre keverjük. Nem baj, ha a mazsolák némelyike egészben marad. Pirítósra vagy friss házikenyérre kenve azonnal fogyasztható, de behűtve sokáig eláll. Ez esetben érdemes tálalás előtt egy órával kivenni a hűtőből, hogy jól kenhető legyen. Nagyon jó hozzá bármilyen saláta, néhány szelet alma vagy körte pedig kifejezetten feldobja. 

img_20211207_083117.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jajmitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr9416775662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása