Nem cédulásoknak

Jaj, mit főzzek?

Jaj, mit főzzek?

Sült paradicsomos, mozzarellás tészta

2022. január 02. - wbea

Kezdeben vala a sült paradicsom. Az egyszerűségében tökéletes, ha akarom, köret, ha akarom elő-vagy főétel lopott holmi, vagy ahogy mondani szokás, inspiráció, innen. A fokhagymával, rozmariggal, sóval-borssal összesütött koktélparadicsom valami egészen pazar kaja, ráadásul annyira nincs vele dolog, hogy gyakorlatilag megsüti saját magát. 

Mivel legutóbb jó nagy adag készült belőle, maradt másnapra is. Szokás szerint időhiánnyal küszködve és a megfelelő szénhidrátmennyiség bevitelének terhe alatt jött az ötlet: legyen tészta. És lőn, így.

img_20211227_164638.jpg

Hozzávalók:

A sült paradicsomhoz:

kb 250 g koktélparadicsom (ez a mennyiség  nem kell mind az ételhez, de garantáltan el fog fogyni)

4-5 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olívaolaj

1 kisebb rozmaring ág 

só, bors

A kész ételhez:

200 g főtt, teljes kiőrlésű durumtészta

4-5 szem sült paradicsom

1 kisebb mozzarella (80 g)

Először megsütjük a paradicsomot, ehhez egy tűzálló edénybe öntjük az olívaolajat. Beleforgatjuk a paradicsomokat, mellédobjuk a fokhagymát, rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, majd nagyjából 25 perc alatt 150 fokon megsütjük. 

img_20211227_164903.jpg

A kész ételhez tányérba szedjük a frissen kifőtt tésztát, teszünk rá bőven a sült paradicsomból, rátépkedjük a mozzarellát, meglocsoljuk a paradicsom alatt képződött fűszres-olajos lével és máris tálaljuk. Brutáljó. Mehet még rá mindenféle egyéb fűszer, például a friss bazsalikom elég jól állt volna neki, de most csak petrezselyem volt kéznél, na meg a mostanában elmaradhatatlan citrombors. 

img_20211227_164734.jpg

A fenti alapanyagok közül csak a tészta "számolós", abban pedig 50 g CH van. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jajmitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr3316801388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása