Nem cédulásoknak

Jaj, mit főzzek?

Jaj, mit főzzek?

Tésztasaláta fehérbabbal és sült cukkinivel

2021. szeptember 04. - wbea

Mutatom, mi van ebédre (és vacsorára) akkor, ha se kedvem, se időm főzni. Ehetnék persze házon kívül, akár rendelhetnék is valamit, de többnyire nem teszem, mert csak akkor lehetek biztos abban, hogy mit ettem, ha én készítettem. Van, hogy akkor sem. Ebben a tarka tésztasalátában pontosan tudom, hogy mi volt, ráadásul annyi lett belőle, hogy egy dobozban még munkába is tudtam vinni belőle, és még így is maradt egy kicsi másnapra. 

img_20210903_235250.jpg

Hozzávalók:

250 g durum- vagy teljes kiőrlésű tészta

2 db paradicsom

fél uborka

1 kisebb cukkini

10-15 szem fekete olajbogyó

1 doboz konzerv fehérbab (240 g)

provance-i fűszerkeverék 

1 kanál olívaolaj

Az öntethez:

50 ml olívaolaj

fél citrom leve

dijoni mustár

folyékony édesítő

A tésztát megfőzzük, kihűtjük. Közben a cukkinit zöldséghámozóval vékonyra szeleteljük, felkockázzuk az uborkát, a paradicsomot, apróra vágjuk az olajbogyót. Az öntet hozzávalóit egy kisméretű  csavaros üvegbe töltjük, majd alaposan összerázzuk. (Én egy régi tormás üveget használok erre a célra, a sókristályok rázáskor remekül szétcsapják az olajat, pár pillanat alatt krémes és egynemű lesz így az öntet.)

Felforrósítunk egy grillserpenyőt, vékonyan megkenjük olajjal, majd megsütjük a cukkiniszeleteket. Amíg hűlnek, a tésztához keverjük a felaprított zöldségeket, a lecsöpögetett és leöblített babot, majd az egészet összeverjük az öntettel, megszórjuk a fűszerkeverékkel és a sült cukkinivel tálaljuk.

img_20210903_235121.jpg

Semmit nem von le a saláta élvezeti értékéből, ha kihagyjuk a cukkiniszalagok feltekerését, bár egy villa segítségével az is pillanatok alatt megvan. Ráadásul bármi mást is tehetünk rá, amit a hűtőben vagy a kamrában találunk. Jó, nem a baracklekvárra gondolok, de egy kis répa, mozzarella vagy tökmag, esteleg pár szelet kisütött bacon simán elfér rajta.

img_20210903_235354.jpg

A felsorolt hozzávalókkal készítve 100 gramm salátának 11,4 gramm a szénhidráttartalma.

A bejegyzés trackback címe:

https://jajmitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr2416679408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása