Nem cédulásoknak

Jaj, mit főzzek?

Jaj, mit főzzek?

Serpenyős kenyér

2021. augusztus 16. - wbea

Ez volt a mai reggeli, gondoltam, legyen ez a következő recept, amit megosztok, mert nálam viszonylag gyakran kerül terítékre. Ehhez például nem kell cédula, sőt. Maradékmentés történik, az erősen száradásnak indult kenyér, péksütemény egyik utolsó lehetősége ez a hasznosulásra. Nálam például mindig marad némi teljes kiőrlésű vagy más, a 160 grammos diétába beilleszthető kenyér, és mivel kenyeret nem dobunk ki, ilyenkor ki kell találni valamit. Több receptem is van erre a célra, de ez a leggyorsabb, és bármelyik napszakban bevethető. 

img_20210816_125942.jpg

A dolog úgy történik, hogy elővesszük a legkisebb serpenyőnket, az én esetemben ez egy 20 centiméter átmérőjű edényt jelent. Felolvasztunk benne egy deka vajat, közben a felszeletelt kenyeret kisebb darabokra vágjuk, hogy egymás mellett elférjenek a serpenyőben. A vajon viágosra pirítjuk mindkét oldalukat, közben 3 tojást elkeverünk kis tejjel/növényi tejjel és sóval. Ráöntjük a kenyérszeletekre, az se baj, ha nem kerül mindenhova tojás. Amikor megszilárdult és kicsit megpirult az alja, átfordítjuk, hogy a másik oldal is átsüljön. Izgalmas, ahogy a tojás nélkül maradt részek ropogóssá válnak a vajtól, a többi pedig finom szaftos, mint egy bundáskenyér.

Reggelire teával és zöldségekkel, ebédre vagy vacsorára parmezánnal és salátával ajánlom.img_20210816_125806.jpg

A 160 grammos diétát követőknek: ebben az adagban 70 gramm rozsos kenyér volt, amelynek szénhidráttartalma  29 gramm. A diéta követői reggelire 30 gramm lassan felszívódó szénhidrátot ehetnek, ez ebbe pont bele is fér.  Ebédre vagy vacsorára több szénhidrát megengedett, de aki követi a diétát, az úgyis pontosan tudja. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jajmitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr6716661876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása