Nem cédulásoknak

Jaj, mit főzzek?

Jaj, mit főzzek?

Citromos-parmezános csirke

2021. augusztus 18. - wbea

A "főzni kéne valamit, de semmi sincs itthon" állítás szinte ugyanaz, mint a "nincs egy rongyom se, amit fölvegyek" . Mert  aztán többnyire mégiscsak fölveszünk valamit, szóval ha valaki nagyon alap háztartást vezet, akkor is talál pár olyan dolgot, amiből végül kisül valami ehető. Esetleg kifő. 

Épp pár napja jártam így, fogyóban a készlet (a ruha is, de ez most más tészta). Viszont utálom a nagybevásárlást, úgyhogy halogatom, amíg lehet. Még lehetett, mert volt a mélyhűtőben csirke, és parmezánból is maradt egy kőkemény darabka, szerencsére sokkal több minden nem is kell ehhez az ételhez.

Hozzávalók:

Fél kiló csirkemell

2 deci főzőtejszín

1 kisebb citrom

5  deka vaj

3-4 deka parmezán

petrezselyem, só, bors

főtt bulgur

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, rácsavarjuk a citromot, pár percig állni hagyjuk. Egy lábosban felforrósítjuk a vajat, majd fehéredésig sütjük rajta a csirkét. Lefedjük, hagyjuk, hogy a saját levében néhány perc alatt puhára párolódjon. Felöntjük a tejszínnel, belereszeljük a parmezánt, ha kell, sózzuk. Forralunk rajta egyet, megszórjuk petrezselyemmel és kész. Tálaláskor még mehet rá citromlé és parmezán. A bulgur tökéletes köret az IR-eseknek, de ugyanolyan jó a basmati rizs vagy a köles is hozzá.

img_20210817_215121.jpg

Nem túl látványos, viszont gyors és nagyon finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://jajmitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr816663372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása