Nem cédulásoknak

Jaj, mit főzzek?

Jaj, mit főzzek?

Sült répa mozzarellával

Home office? Nem baj!

2022. január 17. - wbea

Eljött a home office ebédek ötödik hulláma.  Ez a fűszeres répa-mozzarella-basmati rizs kombó tökéletes egy olyan napra, amikor az ebédre összesen fél óra van, főzéssel együtt.

Hozzávalók:

4 db közepes, zsenge répa

1 csomag minimozzarella

2 ek olívaolaj

zöldfűszerek, só, bors

Köret: basmati rizs

Először feltesszük főni a rizst. Igazából úgy a legfinomabb, ha az alaposan átmosott rizst előbb egy pici olajon megfuttatjuk, sózzuk, és utána öntjük fel másfél-kétszeres mennyiségű vízzel. Kevergetés nélkül, alacsony lángon főzzük 5-6 percig, majd lefedve állni hagyjuk 10 percig. Ám ha még erre sincs idő, egyszerűen főzzük 5-6 percig sós vízben, majd hagyjuk pihenni.

img_20220117_225929.jpg

Addig is, amíg a rizs kipiheni magát, pucoljuk meg a répákat, vágjuk nagyjából kétcentis darabokra, majd  pároljuk meg az olívaolajon a fűszerekkel Most is az aktuális kedvencemet, provence-i fűszerkeveréket és citromborsot használtam, de ez ízlés dolga, fokhagymával, petrezselyemmel is el tudom képzelni. Amikor megpuhult a répa, pirítsuk le egy kicsit, ez még jobban kiemeli az ízeket. Zárjuk el alatta a lángot, keverjük hozzá a lecsöpögtetett sajtgolyókat és még mielőtt megolvadnának, tálaljuk. Nagyon gyors, nagyon friss és nagyon könnyű, ráadásul tökéletesen IR-barát.

10 deka főtt rizzsel együtt pont 50 g szénhidrátot tartalmaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://jajmitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr516816814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása